今天羊驼给各位正在备考PTE考试的同学们带来了老师详细讲解的PTE考试SWT题型的例题解析:Nobel Prize,老师将帮助大家找出原文中所有的关键句子,筛选出必须要的和可要可不要的句子,供大家自行选择,将它们组成一句话的答案,这道题就完成了。
一、PTE考试SWT例题的原文:
This year's Nobel Peace Prize justly rewards the thousands of scientists of the United Nations Climate Change Panel (the IPCC). These scientists are engaged in excellent, painstaking work that establishes exactly what the world should expect from climate change.The other award winner, former US Vice President Al Gore, has spent much more time telling us what to fear. While the IPCC?s estimates and conclusions are grounded in careful study, Gore doesn't seem to be similarly restrained.Gore told the world in his Academy Award-winning movie (recently labeled "one-sided" and containing "scientific errors" by a British judge) to expect five-foot sea-level rises over this century. He ignores the findings of his Nobel co-winners, the IPCC, who conclude that sea levels will rise between only a half-foot and two feet over this century, with their best expectation being about one foot. That's similar to what the world experienced over the past 150 years.There's another side of the story that's inconvenient to mention: rising temperatures will reduce the number of cold spells, which are a much bigger killer than heat. The best study shows that by 2050, heat will claim 400,000 more lives, but 1.8 million fewer will die because of cold. Indeed, according to the first complete survey of the economic effects of climate change for the world, global warming will actually save lives.
二、PTE考试SWT例题的答案:
This year's Nobel Peace Prize justly rewards the thousands of scientists of the United Nations Climate Change Panel, and while the IPCC?s estimates and conclusions are grounded in careful study, Gore does not seem to be similarly restrained, and he ignores the findings of his Nobel co-winners, but rising temperatures will reduce the number of cold spells, which are a much bigger killer than heat, so global warming will actually save lives. (72 words)
三、PTE考试SWT例题的翻译:
This year's Nobel Peace Prize justly rewards the thousands of scientists of the United Nations Climate Change Panel (the IPCC).
今年的诺贝尔和平奖公正地授予了联合国气候变化专门委员会(IPCC)的数千名科学家。
These scientists are engaged in excellent, painstaking work that establishes exactly what the world should expect from climate change.
这些科学家从事着出色而艰苦的工作,准确地确定了世界应该从气候变化中期待什么。
The other award winner, former US Vice President Al Gore, has spent much more time telling us what to fear.
另一位获奖者,美国前副总统阿尔?戈尔花了更多的时间告诉我们应该害怕什么。
While the IPCC?s estimates and conclusions are grounded in careful study, Gore doesn't seem to be similarly restrained.
虽然IPCC?的估计和结论是基于仔细的研究,戈尔似乎没有类似的克制。
Gore told the world in his Academy Award-winning movie (recently labeled "one-sided" and containing "scientific errors" by a British judge) to expect five-foot sea-level rises over this century.
戈尔在他的奥斯卡获奖影片(最近被一位英国评委贴上“片面”和包含“科学错误”的标签)中告诉全世界,他预计本世纪海平面将上升5英尺。
He ignores the findings of his Nobel co-winners, the IPCC, who conclude that sea levels will rise between only a half-foot and two feet over this century, with their best expectation being about one foot.
他忽略了与他共同获得诺贝尔奖的IPCC的发现。IPCC得出的结论是,本世纪海平面只会上升半英尺到两英尺,而他们最乐观的预期是大约1英尺。
That's similar to what the world experienced over the past 150 years.
这与过去150年世界经历的情况类似。
There's another side of the story that's inconvenient to mention: rising temperatures will reduce the number of cold spells, which are a much bigger killer than heat.
这个故事的另一个不方便提及的方面是:气温上升将减少寒冷期的次数,而寒冷期的杀伤力比高温大得多。
The best study shows that by 2050, heat will claim 400,000 more lives, but 1.8 million fewer will die because of cold.
最好的研究表明,到2050年,高温将导致40万人死亡,但因寒冷而死亡的人数将减少180万人。
Indeed, according to the first complete survey of the economic effects of climate change for the world, global warming will actually save lives.
事实上,根据第一份关于气候变化对世界经济影响的完整调查,全球变暖实际上将拯救生命
四、PTE考试SWT例题的解析:
1、这篇相对来说有一点难,但是它不是最难的,为什么?首先第一句话是肯定要的,点名了诺贝尔和平奖,后面也讲到winner,那么同时scientist得要,文章出现了太多次。以及这个人全称叫IPCC,第一段,第二段,第三段都有提及,所以IPCC的全称得要。两个获奖,一个是IPCC,另外一个是第二段的这个Al Gore。那么第一段的第二句话是可以不用写进去的,因为太细节了,只知道是科学家获奖了就可以。
2、第二段讲述就是Al Gore怎么样,包括第三段,其实第三段是从Al Gore和IPCC两个角度分别讲述他们干什么。Al Gore花了很长时间告诉我们what to feel, 这个是要的,后面doesn't seem to be similar restraint, 这个太细节了,可以不用要。第三段刚刚说过是讲两趴,可以抄一趴,因为Al Gore认为在整个这个时期当中,海平面会上涨20foot,但是对于IPCC来说,他觉得最可能的就是只增长one foot。那么这两者当中,如果字数够的话,你都要,如果字数不太够的话抄一个就行了。
3、最后第三段,rising temperature reduce number of cospi, 这种不断上升的这种天气将会减少恶劣情况或者极寒冷的情况的数量。which are bigger killer than the heat which是指这个cold spell, 也就意味着寒冷的天数的减少,其实是相比于热来说,更有可能残害生命。紧接着他解释了一下,比方说,死于热的人可能是只有40万,但死于这些冷的人可能达到180万,也就意味着其实气温的增加。全球变暖加剧怎么可能会拯救生命。那么针对这些关键句,你把它拼接成一句完整的话,这道题就做出来了。